Churros cu ciocolată

 


    Astăzi vă prezint o rețetă extrem de delicioasă. Este una dintre favoritele mele. Prima oară când am făcut churros, nu reușeam să îi pun pe farfurie că se mâncau constant. Erau prea buni ca să te poți opri. De aceea, vreau să vă prezint această rețetă pe care o puteți face și voi și să îi surprindeți pe cei de acasă. 
    De asemenea, pentru rețeta video puteți da click pe filmulețul de mai jos sau dând click AICI:



    Ingrediente aluat:

    200ml apă
    150gr făină albă
    60gr unt
    4 ouă întregi
    1 lingură zahăr
    1 pliculet de zahăr vanilat (se poate adăuga și esență de vanilie sau orice esență vă place)
    1 praf de sare

    Ingrediente pentru sosul de ciocolată:

    Ciocolată amăruie (puteți pune și cu lapte, dar având în vedere că churros-ul este dulce, ar fi o combinație mult mai bună cu ciocolată amăruie)

    Ingrediente pentru decor:
   
    zahăr tos
    scorțișoară

    Mod de preparare aluat:

  • Puneți o oală pe foc și turnați apa, untul, zaharul, praful de sare și zaharul vanilat. 
  • Lăsați compoziția să fiarbă.
  • Când compoziția a început să clocotească, da-ți focul mai mic și turnați toată făina în oală.
  • Amestecați compoziția cu o spatulă până se omogenizează și se formează un aluat mai moale.
  • Turnați apoi acest aluat într-un bol curat și încăpător.
  • Apoi, adăugați rând pe rând câte un ou întreg. Mixați bine cu un mixer dupa fiecare ou. 
  • Atenție! Nu adăugați toate ouăle deodată. Nu o să vă iasă. Adăugați pe rând și mixați. 
  • La final veți avea un aluat moale.
  • Acest aluat îl băgați într-un poș cu duză în formă de stea (sau puteți pune și cu o pungă alimentară cu un colț tăiat dacă nu aveți un poș).
  • Încingeți apoi o tigaie cu ulei de floarea soarelui.
  • Cu poșul turnați aluatul în tigaia încinsă și tăiați cu o foarfecă (sau un cuțit) aluatul în funcție de lungimea dorită. 
  • Aluatul se prăjește destul de repede, aprox 4-5 minute. 
  • Întoarceți aluatul de pe o parte pe alta pentru a se prăji uniform.
  • După ce aluatul s-a prăjit, puneți-l pe o farfurie tapetată cu șervețele pentru a absorbi din aluat. 
  • Amestecați într-un bol zahăr cu scorțișoară, iar apoi da-ți aluatul prin acest mix.
  • Churros este gata!
    Mod de preparare sos ciocolată:

  • Tăiați ciocolata amăruie în bucăți și o puneți pe aragaz pe baie de aburi. 
  • Așteptați ca ciocolata să se topească. 
  • Notă! Se poate pune și frișcă lichidă în compoziția de ciocolată. În acest fel nu se va întări ciocolata. Dar, nu este neapărat. Eu am făcut fără, deoarece am topit rapid din farfurie toți churrosii 😂, iar ciocolata nu avea timp să se întărească.
  • Sosul este gata!   
    Rețeta de churros cu ciocolată este gata! Dacă aș putea să încarc pe internet gustul acestei rețete, aș face-o cu mare drag, dar din păcate, nu avem o asemenea tehnologie. Așa că, tot ce pot face este să vă spun că sunt extrem de buni și merită să îi încercați și voi. 
    Dacă v-a plăcut această rețetă nu uitați să distribuiți și prietenilor voștri! De asemenea, mă puteți urmări și pe canalul de youtube Alina's Cuisine apăsând click AICI.

    

Comentarii

Postări Populare