Despre Mine

        Bună, eu sunt Violeta-Alina Muntean și bine ai venit pe pagina mea. Probabil te afli aici din curiozitate, nu-i așa? Ei bine, voi încerca să răspund curiozităților tale printr-o scurtă povestioară. 
        M-am născut în 2 aprilie 1998 în Timișoara, unde am trăit primii mei 8 ani din viață. Aici am făcut grădinița și primii doi ani de scoală. Însă, părinții mei își doreau un oraș mai liniștit, undeva departe de aglomerație și gălăgie. Astfel, ne-am mutat în Lugoj la casa părințiilor lui tata. Aici, mi-am continuat școala, iar în anul 2012 am absolvit Colegiul Național „Iulia Hasdeu”.
        Încă de când am fost mică, am avut o pasiune pentru limba engleză, care ulterior s-a transformat într-o pasiune pentru limbile străine. De aceea, odată cu terminarea liceului, am decis să merg la facultate în Cluj-Napoca pentru a învăța, pe lângă limba engleză, și limba japoneză. Probabil pare ciudat faptul că m-am mutat la 300km distanță de casă pentru a învăța o limbă exotică, dar hei, nu te poti lupta împotriva pasiunilor, nu?
        Am avut parte de cei mai frumosi ani de facultate, unde am întâlnit diverși oameni, fiecare cu o poveste și cu o dorință a lor. Dar ca orice student, bineînteles că nu a fost mereu totul roz, trăind momente stresante în perioada examenelor, să nu mai pomenesc și de lucrarea pentru licență.
        Cu toate acestea, consider că plecarea de acasă mi-a oferit o nouă pasiune. Aceasta fiind, gătitul. În special prăjiturile. Am început să caut tot mai des pe internet fel și fel de rețete. O sunam pe mama în continuu ca să îmi spună cum să fac preparatele pe care le mâncam acasă. Îmi era dor de mâncarea de acasă. Chiar și acum țin minte că am sunat-o pe mama ca să îmi spună cum să fac supă de bulion sau paprikas.
        Cu timpul, am început să învăț tot mai multe. Îmi plăcea să experimentez. Să fac mâncăruri noi și diferite, iar prietenii mei erau „cobaii” care gustau din ce găteam. De ziua mea, când am împlinit 20 de ani, am încercat să fac primul meu tort cu două creme: mousse de ciocolată și mousse de căpșuni, și cu glazură oglindă. Vă puteți da seama că încep cu rețetele complicate din prima😂. Am lucrat la tortul acela cu o zi inainte pentru câteva ore bune, iar bucătăria era toată cu susul în jos. 
        Cu toate acestea, mare mi-a fost mirarea când invitații mei m-au întrebat dacă am comandat tortul de la cofetărie. Vă spun sincer că nu există un compliment mai plăcut ca acesta. 
        Mai veneau prieteni la mine și îmi spuneau „Alina, fă-mi, te rog, pui crispy așa bun cum îl faci tu” sau „ai făcut prăjitură?! Și noi vrem!”. Poate că nu pare mult, dar sunt cuvinte care mi-au dat încredere în abilitățile mele culinare. 
        În 2019 am absolvit Facultatea de Litere și am venit înapoi în Lugoj. În prezent sunt studentă la master la Timișoara, dar de data aceasta, am preferat să nu mai plec de acasă. De când am ajuns acasă, eu cu mama am pus stăpânire pe bucătărie. Nu există zi în care să nu gătim ceva. Iar partea bună știți care este? Înainte, eu eram ajutoarea mamei în bucătărie, acum mama a ajuns ajutorul meu😊. 
        Sper că nu v-am luat prea mult din timp pentru a citi această poveste și sper că v-am răspuns la curiozități. Așa a apărut pagina Alina's Cuisine. Datorită complimentelor de-a lungul aniilor, dar mai ales datorită prietenului meu care m-a încurajat să fac acest pas uriaș.  
        
        

Comentarii

Postări Populare