Sarah Bernard (Butoiașe de ciocolata)



    Astăzi vă prezint o rețetă pe care am gustat-o prima oară acum mulți ani, iar de atunci nu mai pot să mi-o scot din cap, pur si simplu m-am îndrăgostit de gustul lor. Iată că a venit și ziua cea mare și am făcut și eu aceste prăjiturele delicioase. Este o rețetă care nu necesită ingrediente sofisticate. Sunt ingrediente pe care le găsim în cămara oricui. Cu toate acestea necesită puțină migăleală, deci aveți nevoie de răbdare pentru a face aceasta prăjitură. 
    Aceste „butoiașe” sunt extrem de delicioase. Sunt făcute din bezele umplute cu o cremă de ciocolată și tăvălite în nucă măcinată sau fulgi de cocos. Se topesc pur și simplu în gură! Așadar, să lăsăm vorba deoparte și să ne apucă de treabă!

    Ingrediente pentru bezea:

    4 albușuri
    200gr zahăr tos
    1 lingură zeamă de lămâie

    Ingrediente pentru cremă:
    
    4 gălbenușuri
    250gr unt pentru prăjituri
    50gr cacao
    200gr zahăr pudră

    Ingrediente pentru decor:

    100gr ciocolată amăruie
    10ml ulei
    Fulgi de cocos sau nucă măcinată și prăjită

    Mod de preparare bezea:
  • Pentru început vom separa albușurile de gălbenuș. Apoi, pe baie de aburi punem în bol albușul cu zahărul și vom amesteca cu un tel în continuu până când albușurile se vor deschide la culoare și va deveni cremoasă. 
  • După aceea adăugam zeama de lămâie (zeama de lămâie oferă luciu bezelelor) și continuăm să amestecăm până când crema va deveni ușor lucioasă. 
  • Luăm bezelele de pe baia de aburi si turnăm compoziția într-un bol curat.
  • Apoi vom mixa bezelele cu un mixer până când acestea vor deveni ferme și lucioase.
  • Luați o tavă și tapetați-o cu hârtie de copt. 
  • Puneți bezeaua într-un poș cu duză rotundă simplă (sau tăiați vârful unei pungi dacă nu aveți un poș) și formați cerculete mici de bezea în tavă.

  • Preîncălziți cuptorul la 100 de grade cu ventilație, iar apoi adăugați tava cu bezele. Bezelele se lasă la cuptor să se usuce timp de o oră. 
  • Atenție! Timpul de coacere/uscare diferă de la un cuptor la altul și de cantitatea de bezea pe care o avem. De exemplu, dacă facem bezelele mai mari, timpul de coacere va crește cu 10-30 de minute. Dacă bezelele sunt mai mici, o oră este suficient. Dar cel mai bine este să verificați bezelele după o oră și să vedeți dacă s-au întărit deasupra.
  • După ce bezelele s-au copt, le lăsăm câteva minute să se răcească, iar apoi le desprindem de pe hârtia de copt. Dacă le desprindeți imediat de pe hârtie când ele sunt încă fierbinți, sunt șanse să vi se lipească de hârtie. De aceea, este bine să le lăsați puțin la răcit pentru a evita surprizele.

    Mod de preparare cremă:
  • Într-un bol punem gălbenușurile și le mixăm cu zahărul pudră treptat. Mixați la viteză mică deoarece s-ar putea să faceți puțină mizerie prin jurul vostru având în vedere că zahărul pudră se împrăștie peste tot😂.
  • După ce ați amestecat bine de tot, se adaugă cacao și se continuă mixarea. Compoziția va deveni destul de tare, asemenea unui aluat. Nu vă faceți griji, este normal. Așa trebuie să fie. 
  • Puneți apoi această cremă (care seamănă cu un aluat 😂) pe baie de aburi pentru 15-20 de minute până când aceasta începe să devină puțin mai moale.
  • Luați oala de pe foc și turnați crema de cacao într-un bol curat. 
  • Adăugați untul treptat în crema de cacao și mixați la viteza mică. Treptat crema noastră va arăta ca o cremă adevărată, adică cremoasă.

  • Crema de ciocolată este gata.
    Asamblare:

  • Se ia un capac de bezea și se întoarce cu partea fină și perfect dreaptă în jos (practic invers de cum am fi tentați să o punem) și punem cu un cuțit (puteți folosi și un poș dar este puțin mai greuț dacă nu aveți un ajutor în bucătărie, de aceea cel mai bine folosiți un cuțit, așa am făcut și eu) puțină cremă de ciocolată. Apoi punem deasupra un alt capac de bezea. 
  • Apoi luăm puțină cremă și ungem și pe lateralele bezelelor.
  • Tavălim apoi lateralele bezelelor în nuca măcinată și prăjită (ca să o prăjiți e de-ajuns să puneți nuca într-o tigaie si să o prăjiți la foc mediu pentru câteva minute) sau în fulgii de cocos.
  • La final, topim pe baie de aburi puțină ciocolată și adăugam puțin ulei. Când ciocolata s-a topit, turnăm cu o linguriță ciocolata topită deasupra bezelei.

    Butoiașele noastre sunt gata! Cel mai bine este să le lăsați până în ziua următoare pentru a se combina foarte bine bezeaua cu crema. Știu că este un lucru greu de făcut, mai ales când ele arată așa de bine, dar credeți-mă că merită. Ele sunt foarte bune chiar și imediat să le mâncați, dar cel mai bine este să le lăsați câteva ore bune. 



    Dacă v-a plăcut această rețetă, nu uitați să lăsați un comentariu și să distribuiți mai departe și prietenilor voștri. Vă doresc poftă bună și spor la „bucătărit”!

Cu drag,
Alina's Cuisine și micul ei ajutor în bucătărie, Mama

Comentarii

Postări Populare