Cafea Dalgona
Dacă sunteți iubitori de cafea, cu siguranță o să vă placă această rețetă. A făcut destul de multe furori pe internet acu ceva timp, deși în sinea ei nu este altceva decât un fel de ness frecat. Cu toate acestea, înțeleg de ce toată lumea o iubește. Inclusiv eu o ador. Este cremoasă și cu un gust puternic de cafea. Iar ceea ce îmi place cel mai mult este că e ușor de făcut și foarte rapidă. Așadar, vă invit să încercați și voi această rețetă de cafea cremoasă.
Ingrediente pentru o porție (în funcție de câte porții doriți, mai adăugați câte o lingură din fiecare ingredient. Gramajul acesta este pentru o cană de dimensiune medie de aproximativ 150ml).
1 lingură ness
1 lingură zahăr tos
1 lingură apă caldă
Mod de preparare:
- Într-un bol se adaugă ness-ul, zahărul tos și apa călduță. Este de ajuns să încâlziți pentru 30 de secunde puțină apă la microunde (dacă nu aveți microunde atunci pe aragaz).
- Cu ajutorul unui tel sau mixer (se poate amesteca și cu o lingură doar că procesul va dura mult mai mult și e mai obositor) amestecăm conținutul până se deschide crema la culoare și devine mai țeapănă (dacă întoarceți bolul o sa vedeți că nu curge). E de ajuns să mixați aprox. 3-4 minute, dacă folosiți un mixer, sau 7-8 minute, dacă folosiți un tel.
- Puneți într-o cană lapte fierbinte/apă fierbinte sau lapte rece (puteți adăuga și gheață dacă doriți să vă răcoriți), iar apoi cu o lingură puneți crema dalgona peste lapte/apă.
- Notă! Dacă faceți cu lapte rece atunci va avea un gust foarte asemănător cu frappe-ul.
Este o rețetă simplă și poate fi băută atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald. Are un gust delicios și cremos și vă recomand să o faceți cu drag. Vă doresc poftă bună și spor la „bucătărit”!
Cu drag,
Alina's Cuisine și micul ei ajutor în bucătărie, Mama
Comentarii
Trimiteți un comentariu